Op deze weblog van de juristen Ron Ritzen (JHS) en Mark Lemmens (Radboud Universiteit) vindt u berichten over juridische zaken die opmerkelijk krom zijn.

10 juni 2009

Agent mishandelt burger

Een agent van de politie van New Jersey tuigde op 29 mei een 49-jarige man af. De laatste, Ronnie Holloway, stond op de hoek van de straat toen een politie-auto bij hem stopte en hem sommeerde zijn sweetshirt dicht te ritsen. Holloway deed dat, maar op dat moment rende een tweede agent op hem af. Hij duwde Holloway eerst tegen de motorkap van de auto en vervolgens sleurde hij hem over de grond. Daar bewerkte hij hem met zijn knuppel.
Holloway zei op dat moment niets.
Drie minuten later arriveerde een tweede politie-auto en Holloway werd geboeid afgevoerd. Een van de beschuldigingen luidde ‘verzet bij een arrestatie’. Normaal gesproken was hier de kous mee af, want het is dan het woord van Holloway tegenover het woord van een agent. Maar toevallig hing er een particuliere bewakingscamera en werd het hele voorval gefilmd. Op die film is te zien dat Holloway zonder enige reden of noodzaak werd mishandeld. Ook verzet hij zich niet tegen zijn arrestatie.
De politie weigert elk commentaar.
(Zie de tape)
(bron: CNN)
.