Op deze weblog van de juristen Ron Ritzen (JHS) en Mark Lemmens (Radboud Universiteit) vindt u berichten over juridische zaken die opmerkelijk krom zijn.

25 april 2009

Berlusconi & de Europese verkiezingen

Wat zijn de drie overeenkomsten tussen een oud-deelneemster aan de Miss Italië-verkiezing, twee actrices en een oud-deelneemster aan het Italiaanse Big Brother? De eerste is dat het mooie vrouwen zijn. De tweede overeenkomst is dat ze geen verstand van Europese politiek hebben. En de derde is dat ze door Berlusconi op de lijst voor de Europese verkiezingen zijn gezet.
Het gaat om Angela Sozio, 36 jaar, oud-deelneemster aan Big Brother. Zij werd twee geleden hand in hand met Berlusconi aangetroffen. In termen van Berlusconi: het was gewoon gastvrijheid.
Verder gaat het om 27-jarige Barbara Matera, die in 2000 meedeed aan Miss Italië-verkiezingen. En dan was er de 29-jarige actrice Eleonora Gaggioli. Camilla Ferranti, 30 jaar, was presentatrice op de Italiaanse televisiezender Rai en was een aantal keren halfnaakt op kalenders te zien.
Dat ze geen enkele politieke kennis en ervaring hebben, is niet zo’n punt. Ze krijgen bijles van de Franco Frattini (Italiaanse minister van Buitenlandse Zaken), van Ignazio La Russa (Defensie-minister) en premier Berlusconi zelf. De laatste laat geen enkel misverstand bestaan over zijn intentie: hij wil deze mooie vrouwen omdat ze het imago van Italië en zijn partij verbeteren.

Naschrift: na de commotie staat er nog slechts één babe op de kandidatenlijst.
.