Op deze weblog van de juristen Ron Ritzen (JHS) en Mark Lemmens (Radboud Universiteit) vindt u berichten over juridische zaken die opmerkelijk krom zijn.

14 oktober 2009

Scholier neemt mes mee naar school

In V.S. weten ze wel raad met een ongedisciplineerde leerlingen. Wapens worden niet getolereerd en daarom kreeg Zachary Christie, nadat hij was betrapt met een mes een schorsing van 45 dagen en werd hij doorverwezen naar een school voor moeilijke kinderen. De school kent een zerotolerance beleid voor het meenemen van wapens.

Die regels zijn helder, maar er is een klein probleem. Zachary is pas zes jaar oud en hij bracht een picknickbestekje mee naar school om zijn boterhammetjes mee op te eten. In die gadget zit naast een uitklapbaar lepeltje en een vorkje, inderdaad ook een uitklapbaar mesje.
De school moest op haar schreden terug komen, toen het verhaal naar buiten lekte en ouders en de wereldpers lucht kregen van deze zaak.
Zachary zit inmiddels gewoon weer op school. Dat geldt niet voor de scholiere wier oma een verjaardagstaart naar de school van haar kleinkind stuurde. Er zat namelijk een mesje bij om de taart te snijden. Foute boel dus, met als resultaat: schorsing.
Hoor hier het verhaal uit de mond van deze topcrimineel.
(bron: TimesOnline, 14 oktober 2009)
.