Op deze weblog van de juristen Ron Ritzen (JHS) en Mark Lemmens (Radboud Universiteit) vindt u berichten over juridische zaken die opmerkelijk krom zijn.

18 november 2009

Kermiskaartje van 281 euro

Veertien Berlijners konden afgelopen zomer wel heel lang genieten van een kermisattractie. Ze hingen namelijk drie kwartier ondersteboven in een wagentje in een attractie op een Berlijnse kermis. Iemand belde de brandweer en die verleende hulp. Zo werden onder meer twee mensen naar het ziekenhuis gebracht.
Nu blijkt daar een prijskaartje aan te hingen: 281 euro per persoon. Standaardprocedure, aldus de brandweer.
De slachtoffers zijn daar niet over te spreken. Een man die met vrouw en kind vastzat: “We zijn al genoeg gestraft. Mijn zoontje durft nooit meer zo’n attractie in en dan moeten we nog 850 euro betalen ook? Nooit! Laat de eigenaar maar betalen.”
De uitbater van de attractie ziet dat anders: “Ik heb de brandweer niet gebeld. We hebben de mensen zelf uit de gondels bevrijd en verzorgd. Omdat wij niet om hulpdiensten gevraagd hebben, gaan we deze kosten ook niet overnemen.”
De eigenaar stelde wel dat zijn verzekering geld zal uitkeren aan de slachtoffers. Daarmee kunnen ze dan de hulpdiensten betalen. Volgens de brandweer wordt dit soort zaken normaliter door de verzekering afgehandeld.
(bron: NOS.nl)
.